Els Vins

Gratitud Sauvignon blanc 2019

Gratitud Sauvignon blanc 2019

Motivació: Gratitud a la terra i les persones amb les que he nascut i he crescut, obertura al Món integrant les varietats internacionals que millor s’adapten a la nostra terra i climatologia.

Edició limitada: 5.200 ampolles

Raïm: 100% sauvignon blanc (parcel·la eco certificada)

Vinya: El Coll d’Olivera (Serra del Montmell), Baix Penedès

Alçada: 550 m

Terreny: argila vermella calcària molt compacta

Vinificació: raïm collit a mà amb caixes de 10 kg. Maceració amb pells durant 2 dies, suau escorregut del most sense premsar.

Fermentació: espontània 70%, seleccionat 30%

Recipient fermentació: 10% àmfora, 20% castanyer i 70% inoxidable

Sulfits total: 28 mg/l

Alcohol: 12,5%

Vi no filtrat

PDF icon
Gratitud Cabernet franc 2019

Gratitud Cabernet franc 2019

Motivació: Gratitud a la terra i les persones amb les que he nascut i he crescut, obertura al Món integrant  les varietats internacionals que millor s’adapten a la nostra terra i climatologia.

Edició limitada: 4.690 ampolles

Raïm: 85% cabernet franc, 15% parellada (parcel·la eco certificada)

Vinya: Parcel·la La Solana (Serra del Montmell), Baix Penedès

Alçada: 500 m

Terreny: argila vermella calcària molt compacta.

Vinificació: verema manual amb caixes de 15 kg. Maceració amb pell i raspó durant 7 dies, posterior sangrat i fermentació 50% en àmfora i 50% en inoxidable

Fermentació: espontània (llevat autòcton)

Criança: afinament en bota de castanyer durant 2,5 mesos

Recipient fermentació: 70% àmfora, 30% inoxidable

No filtrat, sulfits total: 8 mg/l

Grau alcohòlic: 12,5%

PDF icon
Confiança Garnatxa roja 2019

Confiança 2019

Motivació: retre culte a la Garnatxa Roja, el primer pas en el camí estacional de fer vi, la primera interpretació de tot un any de treball a la terra abraçant el valor de la confiança, i saltar al buit del desconegut any rere any per a seguir volant en el seu cel, on el color és el rosa del sol que es pon per a tornar a néixer.

Edició limitada: 1.995 ampolles

Raïm: 100% Garnatxa Roja

Agricultura: ecològica amb criteris biodinàmics

Vinya: en vas de 50 anys

Paratges: Prat d’Egna, Agullana (Alt Empordà)

Alçada:  290 m.

Terreny: granític arenós

Vinificació:  verema manual amb caixes de 15 kg -maceració amb pells durant 3 dies, premsat molt suau, fermentació 40% àmfora, 60% inoxidable.

Fermentació: espontània (llevat autòcton)

Criança: dipòsit inoxidable sobre lies fines

Recipient fermentació: inoxidable, àmfora

No filtrat, sulfits total: 8mg/l.

Grau alcohòlic: 12%

PDF icon
Valentia Carinyena blanca 2019

Valentia 2019

Motivació: Retre culte a la carinyena blanca, sobreposar l’instint i la intuïció amb la major força i valor davant els condicionaments establerts que ens envolten i que ens limiten, per poder anar endins, en profunditat, cap allò que estem destinats a ser, la nostra identitat real, la connexió amb la nostra terra i el nostre ser, sense pors.

Edició limitada: 2.590 ampolles

Raïm: 100% carinyena blanca

Agricultura: ecològica amb criteris biodinàmics

Vinya: en vas de 60 anys

Paratges: Prat d’Egna - l’Estrada, Agullana (Alt Empordà)

Alçada: 290m

Terreny: granític arenós

Vinificació: verema manual amb caixes de 15 kg. Maceració amb pells durant 4 dies, premsat suau, fermentació espontània 60% inoxidable, 20% àmfora i 20% castanyer.

Fermentació: espontània (llevat autòcton)

Criança: 50% inoxidable sobre lies fines, 50% bota de castanyer 3 mesos

Recipient fermentació: inoxidable, àmfora, bota de castanyer

No filtrat, sulfits total: 8mg/l

Grau alcohòlic: 12%

PDF icon
Via Fora Macabeu 2019

Via Fora Macabeu 2019

Motivació: Es un vi que neix de la fermesa en les situacions difícils de la vida, on la nostra identitat pot quedar reduïda a l’oblit. És un homenatge als pagesos savis, que han sigut ferms conservadors del nostre patrimoni cultural i vitivinícola arreu del territori del nostre estimat país.

Edició limitada: 2.000 ampolles

Raïm: 100% macabeu

Agricultura: ecològica amb certificació

Vinya: en vas de 75 anys

Paratge: El Pauet - Rodonyà - Serra del Montmell ( Alt Camp)

Terreny: costers d’argiles blanques calcàries

Vinificació: collit a mà amb caixes de 15 kg. Maceració amb pells i part del la rapa durant 5 dies, escorregut suau sense premsat, fermentació espontània en dipòsit d’inoxidable.

Fermentació: llevat autòcton

Recipient fermentació: dipòsit inoxidable

Criança: sobre lies fines en dipòsit inoxidable

No filtrat, no clarificat, sulfits total: <10 mg/l

Grau alcohòlic: 11,5%

PDF icon
Via Fora Sumoll 2019

Via Fora sumoll 2019

Motivació: Es un vi que neix de la fermesa en les situacions difícils de la vida, on la nostra identitat pot quedar reduïda a l’oblit. És un homenatge als pagesos savis, que han sigut ferms conservadors del nostre patrimoni cultural i vitivinícola arreu del territori del nostre estimat país.

Edició limitada: 1.290 ampolles

Raïm: 100% sumoll

Agricultura: ecològica amb criteris biodinàmics

Vinya: vinya en vas de 56 anys

Paratge: El Cup d’en Benet, Serra del Montmell (Baix Penedès)

Terreny: argilo calcari de poca profunditat

Vinificació: collit a mà amb caixes de 15 kg. Maceració de raïm sencer durant 7 dies, (maceració carbònica) premsat suau, fermentació espontània en dipòsit d’inoxidable 70% i àmfora 30%.

Fermentació: llevat autòcton

Recipient fermentació: dipòsit inoxidable, àmfora

Criança: en botes de castanyer durant 4 mesos

No filtrat, no clarificat, sulfits total: <10 mg/l

Grau alcohòlic: 12%

PDF icon
Passió 2019

Passió 2019

Motivació: La Passió és el vi que neix fruit del sentiment d’amor a la vinya i a les terres que treballo i que dominen la meva voluntat i raó, és el nexe d’unió entre tots els vins que faig, el valor que fa de motor entre tots ells i també és una abraçada de complicitat entre els dos territoris que interpreto amb passió absoluta, el meus orígens i el meu present.

Edició limitada: 2.702

Raïm: 80% marselan, 20% carinyena negra

Agricultura: ecològica amb criteris biodinàmics

Vinya: 20 anys formació emparrada, 6 anys formació en vas

Paratges: Serra del Montmell (Baix Penedès), Prat d’Egna Agullana (Alt Empordà)

Alçada: 500m, 280m

Terreny: argilo calcari, granític arenós

Vinificació: verema manual amb caixes de 15 kg. Maceració raïm sencer sense derrapar ni trepitjar (maceració carbònica) durant 9 dies, premsat i fermentació espontània en 30% àmfores i 70% dipòsit d’inoxidable.

Fermentació: espontània (llevat autòcton)

Criança: 50% bota de castanyer, 50% inoxidable sobre lies fines

Recipient fermentació: inoxidable, àmfora

No filtrat, sulfits total: 8mg/l

Grau alcohòlic: 12%

PDF icon
Encarinyades 2019

Encarinyades 2019

Motivació: Recuperar de nou les genètiques de la carinyena blanca, negra i gris, tot jugant amb elles, reinterpretar la seva màgia, gaudir del seu joc de complicitat, intentar de fer un vi on es mostri la delicadesa i la profunditat d’unes varietats autòctones que són una gran part de l’ADN de l’Empordà, on somio despert.

Edició limitada: 3.750 ampolles

Raïm: 80% carinyena blanca, 15% carinyena negra i 5% carinyena gris (parcel·la eco certificada)

Vinya: en vas 6 anys, 60 anys, 20 anys

Paratge: Prat d’Egna, Agullana (Alt Empordà)

Alçada: 300m

Terreny: granític arenós

Vinificació: verema manual amb caixes de 15kg. Maceració amb pell i raspó durant 5 dies, premsat i fermentació. 100% en àmfora de fang.

Fermentació: espontània (llevat autòcton)

Criança: 70% dipòsit d’inoxidable, 30% bota de castanyer durant 2,5 mesos

Recipient fermentació: 100% àmfora

No filtrat, sulfits total: 8mg/l

Grau alcohòlic: 12 %

PDF icon
Destí 2019

Destí 2019

Motivació: Saber llegir quan la vida et porta a situacions que mai haguessis imaginat, i saber treure d’aquestes el millor possible perquè el destí així ho ha decidit en el teu camí de vida.

Edició limitada: 5.350 ampolles

Raïm: 100% Moscatell d’Alexandria (parcel·la eco certificada)

Vinya: La vinya del Joan, Capmany (Alt Empordà)

Alçada: 122m.

Terreny: granític arenós

Vinificació: verema manual amb caixes de 15kg. Maceració amb raïm sencer durant 3 setmanes.

Fermentació: espontània (llevat autòcton)

Criança: sobre lies fines en dipòsit d’inoxidable

Recipient fermentació: inoxidable

No filtrat, sulfits total: 8mg/l.

Grau alcohòlic: 11,5%

PDF icon
Connexió Còsmica 2019

Connexió Còsmica 2019

Motivació: Es un vi que neix fruit d’unes circumstàncies. La poca valoració de l’agricultura de qualitat en general i els baixos preus del raïm, van fer néixer aquest vi, amb la intenció de dignificar el treball de la pagesia i tancar cercles entre el pagès i el consumidor final. És un vi que neix del treball en equip i de la més profunda estima per la Terra, amb l’objectiu de dignificar-la.

Edició limitada: 9.400 ampolles

Raïm: 85% Xarel·lo, 10% Chardonnay i 5% Moscatell d’Alexandria (parcel·la eco certificada)

Paratges: Camp del Boter (Rodonyà), Serra del Montmell, les Parellades (Penedès)

Alçades: 300 i 500m.

Terreny: argilo calcari

Vinificació: verema manual. Maceració amb pell i part de raspó durant 8 dies, premsat i fermentat en dipòsit d’inoxidable.

Fermentació: espontània amb llevat autòcton

Criança: sobre lies fines en dipòsit inoxidable

No filtrat, sulfits total: 10mg/l.

Grau alcohòlic: 12%

PDF icon
Essència 2019

Essència 2019

Motivació: Retre culte a la carinyena blanca en forma de vi dolç, buscant la seva essència més profunda en absència de d´aigua, endinsar-se en uns horitzons on els sucres i l’acidesa són extrems, i juguen en un equilibri de desequilibris on el punt mig ens transporta a l’essencial.

Edició limitada: 1.390 ampolles

Raïm: 100% carinyena blanca

Agricultura: ecològica amb criteris biodinàmics

Vinya: en vas de 60 anys

Paratges: Prat d’Egna - L’ Estrada, Agullana (Alt Empordà)

Alçada: 290 m

Terreny: granític arenós

Vinificació: verema primerenca, buscant un baix contingut en sucres i un alt contingut en acidesa. Maceració amb pells durant 4 dies, premsat, i reducció del most per ebullició molt lenta, on reduirem un 70% el volum original concentrant sucres i acidesa. Posterior refredament i ressembra amb most flor original per iniciar una suau i lenta fermentació que durarà molts mesos fins al seu final.

Fermentació: espontània (llevat autòcton)

Criança: oxidativa en dipòsit inoxidable obert i damajoana de vidre

Recipient de fermentació: inoxidable, damajoana de vidre

No filtrat, no conté sulfits afegits

Sucres residuals: 410 g/litre

Acidesa total: 9,5 ATS

Grau alcohòlic: 9%

PDF icon
Paciència Ancestral 2017

Paciència Ancestral 2017

Motivació: El valor del saber esperar al moment adequat, en aquest vi volem retre culte a la carinyena blanca en format espumós, acompanyar la puresa que hi ha darrera les vinificacions ancestrals i estar atents al diàleg existent entre el temps i el vi, per saber trobar el moment adequat i poder brindar amb el fruits de la recompensa d’haver sigut pacients.

Edició Limitada: 2.000 ampolles

Raïm: 100% carinyena blanca

Agricultura: ecològica amb criteris biodinàmics

Vinya: en vas de 60 anys.

Paratges: Prat d’Egna, Agullana (Alt Empordà)

Alçada: 290 m

Terreny: granític arenós

Vinificació: verema manual amb caixes de 15 kg. Maceració amb pells durant 2 dies, escorregut suau sense premsar, fermentació  espontània en àmfores de fang amb final de fermentació i criança en ampolla, aclarit en pupitre manual, desgorjat manual i taponat amb suro amb posterior repòs fins el seu consum.

Fermentació: espontània (llevat autòcton)

Criança: 24 mesos en ampolla

Recipient fermentació: àmfora, ampolla de vidre

No filtrat, no conté sulfits afegits

Grau Alcohòlic: 12%

PDF icon
Vitalitat 2019

Vitalitat 2019

Motivació: Fer un vi petillant, revitalitzant, elèctric, fresc, festiu i “xispejant”, donant valor a les varietats autòctones catalanes amb una mirada renovada.

Edició limitada: 3.100 ampolles

Raïm: 92% parellada, 8% moscatell (parcel·la eco certificada)

Vinya: 50 anys i 15 anys

Paratge: Serra del Montmell (Baix Penedès)

Alçada: 500m

Terreny: argilo calcari

Vinificació: verema manual amb caixes de 15 kg. Derrapat i maceració amb pells durant 3 dies, escorregut suau del most sense premsar.

Fermentació: espontània (llevat autòcton) amb final de fermentació a l’ampolla

Criança: sobre lies fines a l’ampolla fins el moment del seu consum

Recipient fermentació: inoxidable i ampolla de vidre

No filtrat, sulfits total: 8mg/l

Grau alcohòlic: 11%

PDF icon

Contacte

Celler Còsmic Vinyaters
Plaça Maria Teresa Pallejà, 3
17707 Agullana (Alt Empordà)
Tel. + 34 639 338 176
info@cosmic.cat

Veure a Google Maps

Top